Konstbloggen uppmärksammad av influencer

29.03.2020
Denna affisch av Christine Sjöberg fångade influencern Elizabeth Bodins uppmärksamhet
Denna affisch av Christine Sjöberg fångade influencern Elizabeth Bodins uppmärksamhet

Dröm om vår förvåning när den belgisk-svenska redaktören och influencern Elizabeth Bodin kontaktade konstvetarna på KUV. Elizabeth, som nyss har flyttat till Sverige, sökte efter inspirerande bloggar inom konstfältet.

-Jag samarbetar med många bildkonstnärer, författare och fotografer inom fantasy och kärleksromaner. Mitt jobb är att sammanföra deras kompetenser, så att resultatet blir ett mervärde för alla. Sedan utför jag språkgranskningar för akademiker inom humaniora. För att klara av allt detta behöver jag konstvetenskaplig bildning.

Det som först fångade Elizabeths intresse var vår doktorand Christine Sjöbergs affischkollektion för våra kurser. (Se hela serien här: https://konstvetenskap.webnode.se/l/det-varas-for-konsten-seminarier-och-kurser-vt-2020/)

-Affischerna var både roliga och snygga; mig träffade de mitt i prick. Jag är enormt intresserad av hur antika teman tas upp idag och omförhandlas både i bild och text. Nu håller jag på att etablera mig i Sverige igen, efter några års verksamhet i Belgien. Ni har verkligen inspirerat mig!

Vi tackar Elizabeth för att hon kontaktade oss, och ser fram mot fortsatt samarbete. Bokomslag och andra tvärkonstnärliga samarbeten hör till våra intresseområden. Vi ser också hur konstvetenskaplig kunskap är relevent inom ett stort fält där fantasi, marknadsföring och konstnärligt hantverk möts på överraskande sätt.

/Astrid von Rosen

2019 Konst! | Alla rättigheter reserverade.
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång