Konstbloggen!

Här tar vi upp det senaste och det bästa om konstvetenskap. Vi som skriver är konstvetare vid Göteborgs universitet. Följ oss!

Kära alla följare av Konst!-bloggen. På grund av min älskade makes bortgång den 13 februari 2022 kommer jag att ta en paus i bloggandet. Allt gott, Astrid

Karin Wagner har fått medel för projektet "Dried and flattened-materiality and representation in digitised herbaria". Det finansieras av Centrum för Digital Humaniora. Centralt i projektet är bildteoretiska frågor om bilder i digitaliserade herbarier och hur dessa påverkar den botaniska forskarens praktik. Läs mer här.

Konstvetarna på Göteborgs universitet (GU) är tillbaka efter sommarledigheten! Vi mår bra och hoppas att alla våra studenter gör detsamma.

Dröm om vår förvåning när den belgisk-svenska redaktören och influencern Elizabeth Bodin kontaktade konstvetarna på KUV. Elizabeth, som nyss har flyttat till Sverige, sökte efter inspirerande bloggar inom konstfältet.

I dagens GP (2020-03-27) skriver Lasse Brunnström, professor emeritus i designhistoria, om vilka problem som uppstår när "amatörtyckande politiker" dikterar vilken typ av arkitektur en viss del av staden ska ha. Exempelvis har politiker önskat sig "traditionell, klassisk arkitektur", något som kan låta enkelt, men som i själva verket är oerhört...

2019 Konst! | Alla rättigheter reserverade.
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång